Beef jerky

Beef jerky är ett populärt snacks i USA som består av torkat och kryddat kött, och är det perfekta snackset till en fotbollsmatch med kompisarna och kanske ett par kalla öl. I det här receptet visar vi hur du enkelt kan göra din egen läckra beef jerky på en Traeger träpelletsgrill. Genom att marinera köttet i en smakrik blandning av soja, Worcestershire-sås, sirap och kryddor, och sedan långsamt tillaga det på låg värme med Super Smoke, får du en intensiv smak och en härlig rökig arom. Det tar lite tid att förbereda, men resultatet är värt det –  hemgjord beef jerky är ett fantastiskt snacks för alla tillfällen! 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Förrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skär köttet i tunna skivor.
  2. I en skål blandar du såserna, sirap, lökpulver, vitlökspulver, sesamfrön, farinsocker och cayennepeppar.
  3. Lägg allt kött i skålen och låt det stå i kylskåp i 4 till 12 timmar.

Grilla:

  1. När köttet har marinerat ordentligt är det klart att läggas på grillen.
  2. Starta din Traeger pelletgrill och värm upp den till 80 °C. Om din grill har Super Smoke, använd gärna det.
  3. Lägg köttet på grillen och låt det stå i 4-5 timmar.
  4. Ta av köttet från grillen och låt det svalna innan du äter det

Tips:

Om du förvarar din jerky i en lufttät behållare kan den hålla i 1-2 månader.

Skriv ut recept

arrow_upward