Ingredienser
Så här gör du
Basilika pesto
Persille pesto:
- I en matberedare eller blender, kombinera bladen, vitlök, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, mandlar, citron och lite extra virgin olivolja för att göra en pasta. Du kan också använda en mortel och stöt om du föredrar det.
- Tillsätt gradvis mer extra virgin olivolja och salt efter smak. Fortsätt att mixa tills peston har önskad konsistens.
- Förvara peston i en tättslutande burk i kylskåpet i upp till 1 vecka, eller frysa den i 2-3 månader.
Pistacie pesto:
- Mixa pistagenötterna tillsammans med hälften av den extra virgin olivoljan, Parmigiano Reggiano och basilika bladen.
- Tillsätt gradvis mer extra virgin olivolja och salt efter smak. Fortsätt att mixa tills peston har önskad konsistens.
- Förvara peston i en tättslutande burk i kylskåpet i upp till 1 vecka, eller frysa den i 2-3 månader.
Pizza:
- Ta 3 degbollar och kavla ut dem.
- Ta en portion pesto och bred ut den på en av pizzabottnarna. Lägg på färsk mozzarella och gorgonzola.
- Lägg färsk mozzarella på den andra botten. Riv lite Parmigiano Reggiano över, och tillsätt sedan droppar av basilikapesto på pizzan. Lägg till några rostade körsbärstomater som avslutning.
- Lägg färsk mozzarella på botten av den tredje pizzan (resten tillsätts efter gräddning).
- Grädda varje pizza i en Gozney-ugn vid 450°C tills de är gräddade.
- För basilikapesto-pizzan, tillsätt ett par basilikablad och lite extra virgin olivolja när den är ute ur ugnen.
- För pesto-pizzan, droppa äggula och krossade rostade mandlar över.
- För pistagepesto-pizzan, lägg till mortadella, burrata och pistagepesto. Droppa lite extra virgin olivolja och krossade pistagenötter över.