Barnvänlig Mortadella-pizza

Ska barnen (eller de som är unga i sinnet) skämmas bort med något lite mer inspirerande än den klassiska "skinka och ost", är denna läckra Mortadella-pizza ett utmärkt alternativ. Italiensk Mortadella påminner om falukorv, men har en saftig och genuin smak som passar otroligt bra med den gyllene parmesanosten och krispiga lökringar. Pizza är dessutom superenkel att göra barnvänlig! Hoppa bara över lökringarna så får du en mildare version som barnen kommer att älska. Den rika smaken från Mortadellan och parmesanens nötiga och lätt salta toner ger fortfarande en fantastisk aromatisk upplevelse, så hela familjen kan njuta av en härlig middag tillsammans. Buon appetito!

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Ta ut din pizzadeg från kylskåpet och låt den vila på köksbänken i minst 1 timme.
  2. Om du vill ha din Mortadella på pizzan under tillagningen, skär den i strimlor, annars halverar du skivorna.
  3. Skär löken i tunna ringar.
  4. Förvärm din Gozney-pizzaugn till cirka 450 °C under tiden.

Topping:

  1. Sträck ut en pizzadeg och täck botten med pizzasås och strö över mozzarella.
  2. Fördela Mortadella (om den ska bakas med) och lökringar över pizzan.
  3. Droppa lite olivolja över pizzaen och avsluta med riven parmesan.
  4. Överför pizzan till en pizzaspade och sätt den i pizzaugnen.
  5. Grädda pizzan i cirka 90 sekunder och rotera den med 20-30 sekunders mellanrum.
  6. När pizzan är färdig tas den ut ur ugnen.
  7. Har du sparat Mortadella till sist är det nu dags att fördela den på den varma pizzan.
  8. Dekorera med färsk basilika – Buon appetito!

Skriv ut recept

arrow_upward