Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Ta ut din pizzadeg från kylskåpet och låt den vila på köksbänken i minst 1 timme.
- Om du vill ha din Mortadella på pizzan under tillagningen, skär den i strimlor, annars halverar du skivorna.
- Skär löken i tunna ringar.
- Förvärm din Gozney-pizzaugn till cirka 450 °C under tiden.
Topping:
- Sträck ut en pizzadeg och täck botten med pizzasås och strö över mozzarella.
- Fördela Mortadella (om den ska bakas med) och lökringar över pizzan.
- Droppa lite olivolja över pizzaen och avsluta med riven parmesan.
- Överför pizzan till en pizzaspade och sätt den i pizzaugnen.
- Grädda pizzan i cirka 90 sekunder och rotera den med 20-30 sekunders mellanrum.
- När pizzan är färdig tas den ut ur ugnen.
- Har du sparat Mortadella till sist är det nu dags att fördela den på den varma pizzan.
- Dekorera med färsk basilika – Buon appetito!