Potatismos med timjan och rosmarin

Det läckra potatismoset med timjan och rosmarin kan användas som tillbehör till många olika rätter.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Tänd grillen och sätt den på 175 °C.

Potatisen:

  1. Lägg potatisen i ett fat och häll kokande vatten över den. Täck med folie.

Förberedelser:

  1. Blanda grädde med örter, peppar och vitlök och häll allt i en liten kastrull med lock.

Tillagning på grill:

  1. Ställ fatet med potatisen i grillen och låt det stå där i cirka 1 timme.
  2. Häll på mer vatten om vattnet avdunstar
  3. Placera kastrullen med gräddblandningen på grillen under de sista 15 minuterna med potatisen.
  4. Sila grädden ren från vitlök och örter.
  5. Häll bort vattnet från potatisen och tillsätt sedan grädden.
  6. Mosa potatisen och tillsätt mjukt smör och salt.
  7. Riv parmesanost över moset och grädda det i ytterligare 10 min på grillen. 

Skriv ut recept

arrow_upward