Grytbröd

Går det att göra helt krispiga och läckra bakverk på en pelletsgrill? Absolut! Idag bakar vi i form och fördelarna är många: Brödet blir helt krispigt, vi slipper krånglet med att forma brödet och visuellt blir grytbrödet snyggt högt och helt runt... och det är verkligen enkelt! I själva verket är grytbrödet kanske världens bästa bröd... och det är hur gott som helst och enkelt, så även om du inte har så mycket erfarenhet av bakverk kan det inte gå fel med det här receptet.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


  1. Rör ihop vatten, salt och jäst i en skål.
  2. Vänd ner mjölet och rör om med en sked tills du får en jämn massa.
  3. Täck skålen med hushållsfilm eller en kökshandduk och ställ den i kylen i minst 8 timmar.
  1. Pudra ditt bord väl med mjöl.
    Ta ut degen på bordet och 'vik' ihop degen några gånger på varje längd.
  2. Smörj skålen med matolja.
  3. Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa 3-5 timmar i rumstemperatur.
  1. Ta bort alla grillgaller från grillen förutom det nedersta.
  2. Smörj en gjutjärnspanna med matolja – en billig matolja som solrosolja går bra. Det måste vara pannan som du vill baka brödet i.
  3. Ställ grytan med lock i grillen och sätt på grillen i 250 °C. Poängen är att grillen och grytan måste vara riktigt varma INNAN degen kommer i.
  4. När grillen och grytan är helt varma lägger du ner degen i grytan och lägger på locket.
  5. Grädda brödet i 30 min.
    Ta av locket från formen och grädda brödet i ytterligare 15 minuter. Då har du kanske 'världens  bästa bröd'! 

Skriv ut recept

arrow_upward