Vi är inte blyga för att säga att vi är helt med på baconvågen och i just denna anda provar vi det knapriga, feta baconet i en söt dessert. Resultatet är syndigt bra! Baconbrownie är aptitretande gott och en efterrätt som förtjänar en piedestal, glasmonter och guldmedalj. Förutom att vi är fan av smaken så är det också ett klart plus att kakan är så enkel att göra.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Efterrätt
Ingredienser
Så här gör du
Choklad:
Smält 2/3 av chokladen tillsammans med smör i ett vattenbad.
När chokladen och smöret har smält så blandar man det med socker, farin och 2/3 av ditt bacon.
Rör i ett ägg i taget.
Mixa ner espresson.
Sikta mjölet och rör om degen ordentligt.
Hacka resten av chokladen i grova bitar och mixa den med degen.
Häll upp degen i en gjutjärnspanna.
Grillen:
Ställ in grillen på 190°C. och förbered kakan medan grillen blir varm.
Tillagning på grill:
Placera gjutjärnspannan i grillen och tillaga kakan i 30-35 min.
Servering:
När kakan är klar så tar man ut den och låter den svalna lite.
Slutligen dekorerar man sina brownies med den sista tredjedelen av baconet.