Tunnbröd

Saknar du också inspiration till bra tillbehör när du grillar? Då är nog tunnbrödet något för dig. Det turkiskt inspirerade tunnbrödet är jättegott till de flesta rätter, men vår favorit är lamm och kyckling. Det är även en hit som en liten förrätt att doppa i olika dressingar, hummus, oljor eller liknande. Mmmm!Och skulle du bli sugen på bröd med fyllning är receptet perfekt för en god wrap. Tunnbrödet är väldigt lätt att göra, med bara några få ingredienser och kan användas till alla sorters rätter.

Idag grillar vi på en Traeger PRO575 och det är VÄLDIGT enkelt att baka på en Traeger - det är bara att slänga degen direkt på grillgallret så sköter det sig i stort sett av sig självt.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Degen:

  1. Rör ner jästen i det ljumma vattnet i en mixerbunke eller mixer.
  2. Tillsätt salt, socker, olja och ägg. Rör om tills degen är slät.
  3. Sikta i mjölet och rör om.
  4. Rör nu degen i maskin eller knåda degen för hand tills du får en fast och smidig deg.
  5. Låt degen jäsa en timme i rumstemperatur.

Grillen:

  1. Tänd grillen till 230°C. och vänta tills den är väldigt varm.
  2. Det spelar ingen roll vilken typ av träpellets du använder, eftersom det i princip inte kommer nån rök vid de höga temperaturer vi måste använda.

Fyllning:

  1. Du bestämmer själv om du vill göra tunnbröd av degen eller wraps. Om du gör wraps, pensla inte med ägg och dekorera med frön.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar.
  3. Använd lite durummjöl för att kavla ut varje degklump till ett litet tunnbröd eller en rund wrap. Det får gärna se lite rustikt ut.
  4. Innan tunnbröden ska gräddas, pensla med ägg eller mjölk och dekorera med sesam och nigellafrön.

Grilla:

  1. Lägg dina bröd/wraps på det nedre grillgallret. Se till att det finns lite utrymme från bröden till kanten av grillen – ingen baksten eller bakplåtspapper behövs.
  2. Grädda tunnbröden/wraperna i din pelletsgrill i 230°C. i ca. 5 minuter
    Vänd gärna bröden en gång när halva tiden har gått. På så sätt får du en jämn bakning. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward