Det är ingen jul utan julskinkan! I denna version har vi griljerat julskinkan med sirap, farinsocker, äppeljuice, senap, kanel, ingefära och skurit ett rutmönster i svålen, som sedan dekorerats med kryddnejlikor.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Grillen:
Sätt på grillen och ställ in den på 160°C.
Skinkan:
Skär ett rut/diamantmönster i skinkan (så fastnar griljeringen bättre).
Lägg skinkan i en form klädd med folie.
Sätt in kryddnejlikor i rutmönstret på skinkan.
Griljering:
Häll sirap, farinsocker, äppeljuice, senap, kanel och ingefära i en liten kastrull. Rör ihop det hela väl.
Ställ kastrullen på grillen tills sockret har smält.
Grilla:
Lägg skinkan på grillen och pensla skinkan med griljeringen flera gånger under en och en halv timme.
Grilla skinkan tills den har en kärntemperatur på 55°C.
Servering:
Låt vila i ca. 20 minuter innan du skär upp skinkan.
TIPS: Vill du experimentera med röksmak kan du börja med att grilla skinkan de första 20 minuterna i 100°C. så att träpelletsen kan tillföra önskad röksmak.