Grillad julskinka

Grilla julskinkan på pelletsgrillen. 

Det är ingen jul utan julskinkan! I denna version har vi griljerat julskinkan med sirap, farinsocker, äppeljuice, senap, kanel, ingefära och skurit ett rutmönster i svålen, som sedan dekorerats med kryddnejlikor.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Sätt på grillen och ställ in den på 160°C.

Skinkan:

  1. Skär ett rut/diamantmönster i skinkan (så fastnar griljeringen bättre).
  2. Lägg skinkan i en form klädd med folie.
  3. Sätt in kryddnejlikor i rutmönstret på skinkan.

Griljering:

  1. Häll sirap, farinsocker, äppeljuice, senap, kanel och ingefära i en liten kastrull. Rör ihop det hela väl.
  2. Ställ kastrullen på grillen tills sockret har smält.

Grilla:

  1. Lägg skinkan på grillen och pensla skinkan med griljeringen flera gånger under en och en halv timme.
  2. Grilla skinkan tills den har en kärntemperatur på 55°C.

Servering:

  1. Låt vila i ca. 20 minuter innan du skär upp skinkan.
  2. TIPS: Vill du experimentera med röksmak kan du börja med att grilla skinkan de första 20 minuterna i 100°C. så att träpelletsen kan tillföra önskad röksmak.

Skriv ut recept

arrow_upward