Hemgjord pasta

Det finns bara inget som slår hemgjord pasta i woken eller som tillbehör till grillat. Och den är dessutom otroligt enkel att göra. Här kan du se hur du gör.

  • texture Annat
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Tillagning:

  1. Gör en vulkan på bordet av durummjölet och skapa en "krater" ovanpå.
  2. Slå ut äggen i kratern och tillsätt lite olja.
  3. Vänd upp mjölet i kratern så att massan blandas.
  4. Tillsätt lite extra olja tills degen har samma konsistens som modellera.
  5. Ställ in degen i kylen i min. en 1/2 timme.
  6. Strö mjöl på bordet och kavla ut degen väldigt tunt i ca 2 mm tjocklek.
  7. Skär ut pastaremsorna med en kniv eller använd en pastamaskin.

Variationer:

Du kan göra otaliga smakvariationer. Vid 300 g mjöl reducerar du helt enkelt receptet till 2 ägg och tillsätter ingrediensen och kompletterar med olja tills pastan har rätt konsistens.

Prova t.ex. med;

Rivna morötter
Basilika
Spenat

Skriv ut recept

arrow_upward