Panerad fiskfilé med grov hemgjord remoulad

Oavsett om det är på altanen under sommarmånaderna eller för en mysig jullunch så smakar det alltid gott med en fiskfilé. Den kan serveras på otaliga sätt, men en av våra favoriter är det klassiska smörrebrödet med remoulad, som såklart kan skräddarsys och uppgraderas i det oändliga – t.ex. med en god hemgjord remoulad.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Remoulad:

  1. Blanda majonnäs, senapssås och smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt lite gurkmeja för att få önskad färg.
  3. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt dressingen tills du tycker att remouladen har rätt konsistens.

Panering av fisken:

  1. Vänd först fiskfiléerna i en blandning av mjöl, salt och peppar.
  2. Vänd dem sedan i uppvispade ägg.
  3. Till sist vänds de i pankorasp

Grilla:

  1. De panerade fiskfiléerna steks i rikligt med smör i 160-170°C. tills de fått en bra stekskorpa - var dock försiktig så att de inte bränns.
  2. Fiskfiléerna är perfekta till smörrebröd, men de kan även serveras med potatis och smörsås.

Skriv ut recept

arrow_upward