Kalibrering av stektermometer

01. maj 2022

Pro 780 TFB78GLEC LIFESTYLE 2

Hur kalibrerar man köpsond / stektermometer.?

De flesta grillarna från Traeger har WiFIRE® och det innebär att grillen kan anslutas till WiFi så att du därigenom kan styra den från din smartmobil via appen från Traeger. Fast som det är med all elektronik så kan det ibland uppstå några problem. Ett av de vanligaste problemen som du kan uppleva med din stektermometer är att den inte kalibrerats korrekt. Men det är enkelt att kalibrera den. Följ bara dessa steg:

Först och främst ska du göra ett isbad. Vi ska använda isbadet till att se vad sonden mäter när den placeras i en perfekt 0 °C miljö.

Gör ett isbad genom att fylla ett glas med is.

Fyll på glaset med vatten tills det når cirka 2 cm från toppen. Om du ser att det flyter upp is från botten av glaset ska du gradvis hälla ut lite vatten tills isen vilar på botten.

Anslut sedan sonden till grillen och välj följande:

  1. Navigera till Menu > Settings > Probe Calibration.

 

 

 

 

 

 

 

Placera sonden i isbadet och rör försiktigt om i 1 minut för att få en korrekt avläsning.

Sonden ska visa 0 °C. Om den inte gör det ska du gå vidare till Probe Offset.


PROBE OFFSET

 

Nu när du har en korrekt avläsning av hur din stektermometer mäter så kan du manuellt justera sonden för en mer exakt temperatur. Om din sond exempelvis visar 4 °C i ett isbad så kan du förskjuta sonden med -4 °C så att sonden visar exakt 0 °C som den ska.

  1. Navigera till Menu > Settings > Probe Calibration.
  2. Välj Probe Offset.

Vrid på knappen för att justera temperaturförskjutningen för stektermometern i steg om 1 °C, från -8 °C till +8 °C. Standardinställningen är 0. Tryck på mitten av knappen för att bekräfta inställningen och återgå till menyn  Settings (inställningar).

arrow_upward