Grilla med reverse sear
18. augusti 2022
18. augusti 2022
"Reverse sear" betyder egentligen bara att man "grillar baklänges". Det betyder att man börjar med att tillaga köttet vid låg temperatur tills det nästan är klart, för att sedan avsluta genom att grilla färdigt på hög värme.
"Reversed sear" skapar en vacker stekskorpa på yttersidan av köttet, och ett perfekt rök-präglat resultat på insidan.
Du får helt enkelt den bästa smaken! Metoden kombinerar det bästa av två världar - otrolig röksmak och en snygg karamelliserad stekskorpa. Att kombinera low & slow med hot & fast är därför ett sätt att säkra ett perfekt grillresultat på alla typer av styckningsdetaljer.
Så grillar du med reverse sear:
Ytterligare tips:
Kompromissa inte med vare sig smak eller grillränder. Effektiv grillning sker mellan 180–260°C, så oavsett vilken Traeger du har kan du både grilla köttet och samtidigt få en härlig vedeldad smak.
Använd en stektermometer för att nå önskad kärntemperatur. Sätt in sonden i köttet, undvik fett och ben, och kontrollera kärntemperaturen i Traeger-appen eller på din grill. Är du osäker på vilken kärntemperatur köttet ska ha? Se vår guide: "Kärntemperatur på kött".
Saknar du grillränderna på köttet kan du få dem genom att använda vår stekplatta när du grillar kött på hög värme.
Om du vill ha extra rökig smak, placera köttet på det översta gallret medan du grillar low & slow och aktivera Super Smoke-läget.
När du grillar hot & fast flyttar du köttet till det nedre gallret för maximal värme, och steker i en minut på varje sida.