Grilla med reverse sear

18. augusti 2022

Cote De Beuf 1

Vad betyder reverse sear?

"Reverse sear" betyder egentligen bara att man "grillar baklänges". Det betyder att man börjar med att tillaga köttet vid låg temperatur tills det nästan är klart, för att sedan avsluta genom att grilla färdigt på hög värme.

"Reversed sear" skapar en vacker stekskorpa på yttersidan av köttet, och ett perfekt  rök-präglat resultat på insidan.

Cote De Beuf 3
Cote De Beuf 1.2

Vad är fördelen med att grilla med reverse sear?

Du får helt enkelt den bästa smaken!  Metoden kombinerar det bästa av två världar - otrolig röksmak och en snygg karamelliserad stekskorpa. Att kombinera low & slow med hot & fast är därför ett sätt att säkra ett perfekt grillresultat på alla typer av styckningsdetaljer.

Så grillar du med reverse sear:

  1. Krydda köttet med salt och peppar

  2. Börja med low & slow grillning vid ca 100°C för att tillföra röksmak till köttet

  3. Grilla köttet tills det når en kärntemperatur som ligger 7-8 grader under den sluttemperatur du önskar, beroende på köttets storlek. En större köttbit ska grillas närmare önskad sluttemperatur än en mindre köttbit (ribeye på 400 gram).

  4. Ta bort köttet från grillen. Sätt eventuellt en stekplatta eller en gjutjärnspanna i grillen.

  5. Öka temperaturen till den högsta inställningen 

  6. När grillen är varm steker du köttet till önskad kärntemperatur, antingen direkt på grillgallret eller på stekplattan/i gjutjärnspannan

Ytterligare tips:

Kompromissa inte med vare sig smak eller grillränder. Effektiv grillning sker mellan 180–260°C, så oavsett vilken Traeger du har kan du både grilla köttet och samtidigt få en härlig vedeldad smak.

Använd en stektermometer för att nå önskad kärntemperatur. Sätt in sonden i köttet, undvik fett och ben, och kontrollera kärntemperaturen i Traeger-appen eller på din grill. Är du osäker på vilken kärntemperatur köttet ska ha? Se vår guide: "Kärntemperatur på kött".

Saknar du grillränderna på köttet kan du få dem genom att använda vår stekplatta när du grillar kött på hög värme.

Om du vill ha extra rökig smak, placera köttet på det översta gallret medan du grillar low & slow och aktivera Super Smoke-läget.

När du grillar hot & fast flyttar du köttet till det nedre gallret för maximal värme, och steker i en minut på varje sida.


arrow_upward