Så här kommer du igång med att grilla på pelletsgrill

31. augusti 2022

Ironwood 650 TFB65BLFC LIFESTYLE 3

Nybörjarguide

till pelletsgrill

Har du precis köpt din första pelletsgrill och behöver en enkel guide för att komma igång? Här har vi sammanställt några bra "nybörjartips" för dig som vill ha den bästa upplevelsen av att grilla på en pelletsgrill redan vid första försöket.

Innan du sätter igång grillen för första gången är det däremot viktigt att du läser detta »


Vad är fördelarna med en pelletsgrill?

Pelletsgrillar har några speciella egenskaper som både kol- och gasolgrillar saknar. Därför måste man även grilla på ett annat sätt. Här är tre viktiga skillnader som du ska känna till:

  1. Som att använda en ugn
    En pelletsgrill från Traeger fungerar faktiskt på många sätt likadant som din köksugn. Du kan faktiskt använda fat, stekpannor och andra eldfasta köksredskap för ugnen i din pelletsgrill från Traeger. Den stora skillnaden mellan ugnen och grillen ligger i kombinationen av rök och värme som ger maten den genuina smaken av matlagning över öppen eld.

  2. Automatisk tändning och temperaturreglering
    Precis som med en ugn ställer du bara in önskad temperatur och trycker på knappen. Sedan tänds grillen automatiskt, värms upp till inställd temperatur och bibehåller den

  3. Smaken
    Ingenting kan jämföras med den genuina BBQ-smaken som du får med en pelletsgrill. Oavsett om det är kött, grönsaker eller bakverk som ligger på grillen! Tre väldigt olika saker som du faktiskt kan tillaga samtidigt tack vare den stora grillytan och den konstanta temperaturen i hela grillen. Om köttet ska vara extra gott och mjukt kan du leta efter recept med "low & slow" eller rök i vårt grilluniversum
Timberline 1300 TFB85WLEC LIFESTYLE 1

Vilka träpellets ska jag välja?

Vi rekommenderar alltid att du bara använder Traegers egna träpellets. De är speciellt producerade för grillen och användning vid matlagning.

Cherry Pellets Lifestyle FSC PEL347 Lifestyle 1

Körsbär

Träpelletsen Traeger Cherry har en lätt, fin och söt smak. Den passar fantastiskt till fisk, kyckling, lamm, nöt- och griskött.

Pecan Pellets Lifestyle Multilingual PEL340 Lifestyle 1

Pecan

Träpelletsen Traeger Pecan har en utsökt kryddig smak med en touch av nötter. Den är fantastiskt till grönsaker, nötkött, griskött, fjäderfä och bakverk.

Börja med körsbär eller pecan

Det finns sex olika blandningar av träpellets, så vad ska du välja?

Körsbär eller Pecannöt passar riktigt bra till de flesta recept. Körsbär har en lätt, fin och söt smak, medan Pecan ger maten en mer nötig smak.

När du blir bekant med grillen och dess egenskaper kan du lugnt börja experimentera med nya smaker.

 

Alla smaker

5 nybörjarrecept

på pelletsgrill

Vi har nu gått igenom pelletsgrillens speciella egenskaper och du har förhoppningsvis fått träpellets utgjutna i pelletskammaren. Så nu är det äntligen dags att grilla. Här har vi samlat 5 av de godaste och enklaste nybörjarrecepten som kan imponera på vem som helst.

Rengöring efter användning

Det är lätt att underhålla en Traeger pelletsgrill, men också väldigt viktigt om grillen ska hålla i många år. Här kan du se några viktiga tips för rengöring och underhåll. Om du har modet att styra grillen via WiFi hittar du även instruktioner här.

Traegercleaner Spray

Traeger: Rengöring och underhåll

Det är lätt att underhålla en Traeger pelletsgrill, men det måste givetvis tas tid för att säkerställa att grillen håller i många år. Det går dock snabbt och enkelt att hålla grillen ren.

arrow_forward
Hasselback Kartofler Opskrift Pillegrill 1

Tillbehör till din Traeger

Foliebrickor och underlag underlättar rengöringen avsevärt. I takt med att du får mer erfarenhet av att grilla på din pelletsgrill kan du även behöva tillbehör som slaktpapper, grillplåt eller stekpanna. Du kan läsa mer om allt detta här.

arrow_forward
Traegerwifi

Anslut din Traeger till WiFi

De flesta grillarna från Traeger har WiFIRE ® och detta innebär att grillen kan anslutas till WiFi så att du kan styra den i appen från Traeger via din smartmobil. FAST nu när det är sagt, så är det ju så med teknik, att det kan ställa till problem.

arrow_forward
arrow_upward