Varför välja en pelletsgrill?

08. september 2021

Pro 22 TFB57PUBE LIFESTYLE 2

Vilka är de coola egenskaperna hos pelletsgrillen?

En pelletsgrill har många egenskaper som både kolgrillen och gasolgrillen saknar, och som är eftertraktade av grillentusiaster världen över.

Här är mina favoriter:

  • Autostart
  • Enkel tändning
  • Temperaturkontroll
  • Kort uppvärmningstid
  • Pikant röksmak
  • Olika röksmaker som du kan påverka själv
  • Stor grillplats
  • Det är enkelt att både grilla och baka på den
  • Den är perfekt för low & slow food
  • Enkel rengöring
Timberline 1300 TFB85WLEC LIFESTYLE 1

Autostart, enkel tändning, temperaturkontroll och uppvärmningstid

De första punkterna på listan erbjuder autostart, enkel tändning, temperaturkontroll och kort uppvärmningstid. Det här är fyra egenskaper som gör matlagning på grillen både enklare och roligare.

Grillen värms upp exakt till den inställda temperaturen. Efter bara fyra minuter är pelletsgrillen klar till att användas, och om du ger den några minuter till, så får grillen den inställda temperaturen. Tändningen sker med träpellets som förvaras i en låda på sidan av grillen. Traegers pelletsgrill är klar till att användas på ett nafs, och på bara åtta till tio minuter kan den leverera en jämn temperatur.

Grillen styrs digitalt och håller därför den angivna temperaturen. Skulle det börja blåsa eller regna, eller skulle solen plötsligt börja skina från en molnfri himmel, reglerar grillen själv intaget av träpellets och därmed temperaturen som ligger kvar som inställd. Det är smart!

 

Mat med unik röksmak – välj din egen variant

Den stora skillnaden mellan andra grilltyper och en Trager pelletsgrill är att maten får en utsökt, autentisk röksmak tack vare träpelletsen. Träpelletsen är gjorda av 100% rent trä utan användning av fyllmedel, bindemedel eller annat. Och så är de CO2-neutrala, vilket är viktigt i en tid då vi måste ta hand om miljön. Det är lite fukt i träpelletsen, för att ge rätt mängd rök, och dessutom små spår av oljor för att smörja matarskruven när pelletsen rör sig genom pelletsmataren till eld kammaren.

Det finns så mycket som sex olika blandningar av träpellets. Varje blandning fungerar utmärkt till alla typer av mat, men vissa träpellets är extra bra till något specifikt. Du kan till exempel välja en blandning med körsbär, vilket ger en söt röksmak, medan en blandning av pekannötter ger maten en mer nötig smak.

Cherry Pellets Lifestyle FSC PEL347 Lifestyle 1

Körsbär

Traeger Körsbär träpellets har en lätt, fin och söt smak. De passar utmärkt till fisk, kyckling, lamm, nötkött och fläskkött.

Signaturepellets Studio Front FSC PEL346 Lifestyle 1

Signatur

Traeger Signature träpellets är en smakkombination av tre träslag; Hickory, lönn och körsbär. Dessa träpellets är särskilt bra till nötkött, fisk och grönsaker.

Hickory Pellets Lifestyle FSC PEL345 Lifestyle 1

Hickory

Traeger Hickory träpellets har en utsökt, intensiv och kraftfull smak som gör dem fantastiska till fläskkött, lamm och nötkött.

Applepellets Studio Front PEL343 Lifestyle 1

Äpple

Traeger Äpple träpellets har en mild, mjuk och söt fruktsmak. De är jättegoda till fläskkött och kyckling.

Pecan Pellets Lifestyle Multilingual PEL340 Lifestyle 1

Pekan

Traeger Pekan träpellets har en utsökt kryddig smak med en antydan av nötter. De är fantastiska till grönsaker, nötkött, fläskkött, fågel och bakverk.

Mesquitepellets Studio Front ML PEL336 Lifestyle 1

Mequite

Traeger Mesquite träpellets är träpellets svar på en gedigen all-around krydda. De passar utmärkt till nötkött, kyckling och fisk.En Traeger pelletsgrill kan både användas till grillning och bakning

Det går både att grilla mat och att baka på pelletsgrill. Den är perfekt att baka med eftersom värmen är så lätt att reglera och hålla stabil.

Du bör se en Traeger träpelletsgrill som en traditionell ugn; värmen kommer från botten men cirkulerar i grillen. När du grillar kött är det positivt eftersom det hjälper till att försegla köttet, varmed det behåller saften och undviker att bli torrt. Du kan jämföra det en aning med indirekt grillning, men egentligen är jämförelsen med en ugn mycket bättre. Även om pelletsgrillen 'bara' kan komma upp på 260°C (på de största modellerna) kan du ändå enkelt få fina grillränder. Det krävs bara en stekplatta, till exempel Traegers stekplatta av gjutjärn, eftersom gjutjärn drar till sig mer värme.

Eftersom grillen börjar att ge värme från 65° C och du enkelt kan reglera temperaturen, passar den bra till Low & Slow food, där maten ska sjuda eller grillas länge vid låga temperaturer. Du behöver bara använda displayen för att justera läget på temperaturen.

Sist men inte minst har den en stor grillyta där det finns plats för mycket mat på en gång: Traegers Pro-modeller har två nivåer och Timberline-modellerna har tre nivåer.

Timberline 850 TFB85WLEC LIFESTYLE 2
Traeger Kylling

Varför ska du välja en Traeger pelletsgrill i stället för en traditionell grill?

Låt mig förtydliga varför vi föredrar en Traeger pelletsgrill framför en traditionell gas- eller kolgrill.

Jämfört med en gasolgrill kan en pelletsgrill ge en rökig smak utan att det kommer ut rök hela tiden. På en gasolgrill måste man själv reglera temperaturen om det börjar regna eller blåsa, vilket en pelletsgrill sköter själv.

Jämför man det med en kolgrill går pelletsgrillen snabbare att tända och värma upp. Och så värms den bara upp till den temperatur du har valt. Dessutom producerar inte pelletsgrillen damm eller aska. Det är även många som föredrar en smak av rökt trä snarare än kol.

Utöver det har du alla ovanstående fördelar som du redan har presenterats för.

Ha kul vid grillen.

arrow_upward